Obituaries

Sylvanus R. Tracy Jr.
B: 1926-05-08
D: 2018-02-13
View Details
Tracy Jr., Sylvanus R.
Joan Williams
B: 1931-03-04
D: 2018-02-13
View Details
Williams, Joan
Shirley Howard
B: 1928-09-29
D: 2018-02-13
View Details
Howard, Shirley
Christopher George Limberis
B: 1949-09-26
D: 2018-02-11
View Details
Limberis, Christopher George
Barbara Anne Donnelly
B: 1958-09-13
D: 2018-02-11
View Details
Donnelly, Barbara Anne
Darla Jean Blakeman
B: 1949-11-16
D: 2018-02-09
View Details
Blakeman , Darla Jean
Vaughn Holyoke
B: 1934-08-16
D: 2018-02-07
View Details
Holyoke, Vaughn
Rose Stewart
B: 1931-07-23
D: 2018-02-07
View Details
Stewart, Rose
Sherman Hasbrouck
B: 1924-04-23
D: 2018-02-04
View Details
Hasbrouck, Sherman
Thelma M. Woodbury
B: 1929-08-17
D: 2018-02-03
View Details
Woodbury, Thelma M.
Arthur Emery
B: 1948-02-12
D: 2018-02-03
View Details
Emery, Arthur
Richard Vernal
B: 1935-11-29
D: 2018-02-02
View Details
Vernal, Richard
Michael Xirinachs II
B: 1924-04-08
D: 2018-02-02
View Details
Xirinachs II, Michael
Raymond Humphrey
B: 1945-06-13
D: 2018-01-30
View Details
Humphrey, Raymond
Faye McDermott
B: 1944-04-07
D: 2018-01-30
View Details
McDermott, Faye
John Joseph "Joe" Cushing, Jr.
B: 1929-05-04
D: 2018-01-29
View Details
Cushing, Jr., John Joseph "Joe"
Michael S. Bordick
B: 1943-01-06
D: 2018-01-28
View Details
Bordick, Michael S.
Reginald Williams
B: 1939-04-16
D: 2018-01-28
View Details
Williams, Reginald
Elizabeth Anne "Betty" Grant
B: 1935-08-31
D: 2018-01-27
View Details
Grant, Elizabeth Anne "Betty"
Mason Bell
B: 2017-11-20
D: 2018-01-26
View Details
Bell, Mason
Phyllis D. Freese
B: 1933-03-08
D: 2018-01-25
View Details
Freese, Phyllis D.

Search

Use the form above to find your loved one. You can search using the name of your loved one, or any family name for current or past services entrusted to our firm.

Click here to view all obituaries
Search Obituaries

Proudly Serving

Bangor, Brewer, Orono, Hampden, and surrounding communities

Organ and Tissue Donations

 

In practice, donations cannot be carried out without the consent of next-of-kin. Advance discussion of donation with family members is just as important as signing a card. In a time of extreme stress and grief, a signed donor card and knowledge of the individual's wishes will help families make their decision about donation.


Question #1    Who can become a donor?

Answer:    Anyone who is 18 or older and of sound mind may become a donor when he or she dies. Minors may become donors with a parent's or guardian's consent.


Question #2    Will my decision interfere with my own health care?

Answer:    No. Medical personnel must follow strict guidelines before they can pronounce death and remove the donor's organs and tissues. Organ and tissue donors receive the same health care as non-donors.


Question #3    How will medical personnel know that I am a donor?

Answer:    Medical personnel will know by your carrying of a " Donor Card". You should distribute copies to your family, doctors, funeral home that holds your pre-arranged services and attorney.


Question #4    Who pays for the donation procedure?

Answer:    The organ donation programs, funded through health care, pay for all costs involved in the organ donation and recovery.


Question #5    How are the organs and tissues distributed?

Answer:    The distributions of organs is handled by regional organ banks which are linked to a national computer network that allows them to speed the process of matching organ donors and recipients. Tissue distribution is coordinated by various tissue banks throughout the country.


Question #6    Does my age or medical history matter?

Answer:    Although most programs do have age restrictions for organs, it should not influence your decision to become a donor. The transplant team will decide at the time of donation whether the organs or tissues are useful for donation. If the organs or tissues can't be transplanted, it is possible that the organs or tissues may be helpful in medical research.


Question #7    Will I have to change my funeral arrangements?

Answer:    Within reason, organ donation does not delay funeral arrangements or disfigure the body, so no changes will be needed in your funeral plans. If you plan to donate your body for medical research, you should be sure to arrange all of the details with your local anatomical board.


Question #8    Can I change my mind about becoming a donor?

Answer:    Absolutely, simply tear up your donor card. Anyone that you have told about your donation request should be notified of this change. Tell family members, doctors, funeral home, and if you have made arrangements to have your status indicated on your driver's license be sure to contact the driver's license office to have your status change